Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/99/144699/citybloggen.se/public_html/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 431 God jul: Årets mest lästa artiklar - Citybloggen

Det senaste decenniet har det hänt mycket i Uppsalas handelsområden. Så här sammanfattar Björn Johansson, fastighetschef på Aspholmen Fastigheter 00-talet:

– Om jag ska se tillbaka och jämföra 90-talet med 00-talet så finns en tydlig trend i utvecklingen. Jag byggde ett altantak sommaren 1996. På söndag förmiddag fick jag slut på skruv. Det fanns då ingen butik i Uppsala, förutom B&W, som då hade öppet på söndagen och hade skruvar med mera (B&W hade då inte de skruvar jag behövde). Idag finns säkert ett tiotal butiker som har öppet både lördagskväll och hela söndagen som har det sortimentet. Utvecklingen inom handeln går väldigt snabbt till ett alltmer kundfokuserat synsätt.

I cirka tre av dessa tio år har Citybloggen rapporterat om butiker, projekt, evenemang och mycket annat. Sedan slutet av april 2009 har Citybloggen funnits under adressen citybloggen.se med ett nytt utseende. I enlighet med decenniets stora genombrott, sociala medier, har videoklipp publicerats via Youtube-kontot och nyheterna har även kunnat ses på Twitter och Facebook.

Dessa nyheter är de mest lästa på Citybloggen i år:

 1. Nu får receptfritt säljas i butik – kedjorna kommenterar
 2. Julmarknad med fyrverkerier, körer och lucia
 3. Cubus tar över Dukas lokal på gågatan
 4. Ny stormarknad i Stenhagen
 5. Tjejkväll i city med förlängda öppettider
 6. Skånsk livsmedelskedja öppnar stormarknad i Uppsala
 7. The Phone House ersätter Aircall i Forumgallerian
 8. Butiker och hotell i miljöanpassat hus vid Resecentrum
 9. Fem nya butiker flyttar in i Gränby Centrum
 10. Nytt kafé i stadsbiblioteket – 5 frågor till Sabina Andersson

De mest lästa kategorierna är:

 1. Nytt i Gränby
 2. Nytt i City
 3. Nytt i Boländerna
 4. Evenemang i City
 5. Bilder

Topp tre bland sidor är:

 1. Kontakt
 2. Kalender
 3. Om

Vad vill du läsa om nästa år och decennium? Kommentera gärna eller maila nyhetstips@citybloggen.se.

God jul och gott nytt år önskar Citybloggen!