Efter att 18 butiker flyttat in vid två större invigningar det senaste halvåret öppnar nästa fem i augusti på en yta av 850 kvadratmeter.

Gränby Centrum

– De nya butikerna är utvalda för att komplettera Gränby centrums befintliga butiksutbud och kundernas efterfrågan på bästa sätt. Det finns naturligtvis många andra som också skulle passa väl in men på den yta som nu var tillgänglig bedömer vi att valda butiker utgör bästa möjliga tillskott, säger Björn Johnson som är projektchef för utbyggnaden.

De nya butikerna är Lagerhaus, Indiska, Riksmäklaren, Apoteket och Telia. Dessa öppnar den 20 augusti.

– Målet är att komplettera Gränby centrum mer och mer mot ett fullsortimentsutbud som är målgruppens förstahandsval vid alla inköpstillfällen.

Lagerhaus, som säljer prylar och småsaker kombinerat med porslin och inredning för hemmet, har tidigare inte funnits i Uppsala.

– Vi strävar hela tiden efter att finnas i de största städerna, och Uppsala är ju som bekant rikets fjärde största. Studenterna är dessutom en viktig målgrupp varför Uppsala är en väldigt intressant stad för oss, berättar Maria Arvidsson på Lagerhaus.

Fler etableringar i staden är att vänta efter den 230 kvadratmeter stora butiken som i Gränby centrum ska ersätta Duka.

– När vi hittar rätt läge kommer vi med största sannolikhet att öppna fler butiker i Uppsala, säger Maria Arvidsson.

Köpcentrumet kommer att fortsätta bygga ut med nästa etappstart i början av 2010. I den kommande delinvigningen öppnar ungefär tio nya butiker.

– Gallerian kommer att byggas ut i ett antal etapper på liknande sätt som den nya södra delen med ett shoppingutbud, kompletterat med servicefunktioner, friskvård och annan besöksverksamhet, säger Björn Johnson.

Än vet fastighetsägaren inte när allt är klart.

– Jag kan i dagsläget inte ange ett slutdatum eftersom utbyggnadsplanerna bland annat är beroende av pågående detaljplanearbete. Gissningsvis ligger det fyra till sex år fram i tiden.