City Gross lokal och byggarbeten på Ikeas parkering framför

UPPDATERAD. Till våren 2010 öppnar en ny stormarknad bredvid inredningsgallerian Draget i Boländerna. Det är familjeföretaget Bergendahlsgruppen som öppnar en City Gross i Uppsala.

– Vi vill etablera oss i Uppsala därför att vi tror att Uppsalaborna är tillräckligt många samt kommer att uppskatta det vi står för, säger Mikael Lagerwall, informationschef på Bergendahlsgruppen.

– Uppsala är en expansiv stad med stora framtidsutsikter. Vi vill kunna växa i köpkraft plus att vi har som mål att bli en rikstäckande kedja med City Gross-konceptet och då skall man ha en butik i Sveriges fjärde största stad, säger Magnus Aronsson, butikschef på City Gross Uppsala.

– Som mål har vi att kunna ge Uppsala en prisvärd stormarknad med en stor färskvaruupplevelse genom bland annat egna styckmästare som styckar färskt svenskt kött efter kundens önskemål, fortsätter Magnus Aronsson.

City Gross har 24 butiker i landet, främst i syd och öst. I Uppsala tar kedjan över Ikeas tag själv-lager och bygger ut lokalen till en total yta på 7 500 kvadratmeter som öppnar i maj nästa år

Att Coop Forum sedan länge har en stormarknad i närheten oroar inte.

– Vi har en stor respekt för Ica och Coop samt Axfoods etableringar i Uppsala. Vi känner samtidigt att det finns ett behov att röra om i marknaden i Uppsala och utifrån vårat koncept och självförtroende så kommer vi att lyckas i Uppsala, svarar Magnus Aronsson.

– Vi gillar konkurrens och ser fram emot att få medverka till att Uppsalaborna får billigare livsmedel, säger Mikael Lagerwall.

I nuläget planerar City Gross inte att öppna några fler butiker i närområdet enligt Mikael Lagerwall, men Magnus Aronsson tror att det kan bli aktuellt med ytterligare en Uppsalabutik.

– Att Uppsala är en sådan stor stad samt att den växer gör att fler etableringar i framtiden kan inte uteslutas.

Uppsala är en expansiv stad med stora framtidsutsikter att kunna växa i köpkraft + att vi har som mål att bli en rikstäkande kedja med CG konceptet och då skall                                         man ha en butik i Sveriges 4:e största stad.