I Drabanten-huset på Bangårdsgatan i Uppsala, i närheten av centralstationen, öppnas snart ett nytt vandrarhem kombinerat med hotell. Samma ägare har sedan tidigare ett likadant vandrarhem/hotell vid Kungsängstorg, men nu etablerar de alltså även en enhet vid stationen.

Varför väljer ni att starta ett nytt hotell och vandrarhem, Robert Heller på Hotell & Vandrarhem Uppsala?

– Vi tror att det finns efterfrågan till ytterligare korttidsboende i Uppsala allra helst centralt. Vi nischar oss mot en lägre priskategori till skillnad från befintliga hotell samtidgt som vi avser att leverera ett väldigt kvalitativt boende med hög service.

Det byggs ju ett nytt hotell på andra sidan centralstationen, och ytterligare ett planeras söder om stationen. Hur ska ni klara konkurrensen?

– De hotell du nämner är fyrstjärninga hotell med en grundprisnivå som kommer att ligga två till fyra gånger högre än vad vi kommer att ligga på. Konkurrens är det på så sätt att det tillkommer fler uthyrningsbara rum i centrala Uppsala men vi inriktar oss inte mot samma kundkategori.

Det är också så att Uppsala behöver fler hotell för att staden skall kunna klara av större och flera arrangemang. På så sätt så tror jag att vi tillsammans med befintliga och nytillkommande hotell kan öka konkurrenskraften mot andra städer och på så sätt få tillstånd fler besökare.

Hur många rum/platser kommer ni att ha?

Vi kommer att ha 60 rum med ca 200 bäddar. Tillsammans med Kungsängstorg kommer vi att ha 82 rum och närmare 300 bäddar.

Hur har det gått för ert andra hotell/vandrarhem på Kungsängstorg?

– Det har gått bra, vilket såklart också är en förutsättning för en sådan här stor investering/nyetablering. Klart är att utbudet av lågprisalternativ i Uppsala kommer att fördubblas i och med öppningen av Centralstation vilket sannolikt kommer att bli kännbart för Kungsängstorg såväl som för de andra anläggningarna i Uppsala. Totalt sett så anser vi att det, i och med öppningen av Centralstation, kommer att finnas en överetablering av lågprisrum i Uppsala varpå det kommer att bli än viktigare med hög kvalitet och service.

Vilka mål har ni för det nya hotellet och vandrarhemmet i Drabanten-huset?

– Målen är högt ställda och tillsammans med Kungsängstorg skall vi erbjuda Sveriges finaste lågprisboende (vandrarhemsdelen) och ett mycket prisvärt hotellboende.