Kafékedjan Espresso house, som ett tag fanns i Gränby centrum i Uppsala, tar över Chagalls lokal i S:t Per-gallerian och öppnar en enhet där i februari.

– Vi tycker att Uppsala är en väldigt viktig stad och där vi bör finnas då vi är Sveriges största coffeeshop-kedja. Därför har vi nu letat efter ett bra läge i city där vi kan öppna vår första enhet och etablera oss som varumärke och kafé i Uppsala, säger Mikaela Murray, etableringsadministratör på Espresso house.

Lokalen i Gränby centrum, som tagits över av en sushirestaurang, passade enligt Mikaela Murray inte för ett kafé, men köpcentrumet är fortfarande intressant för en etablering. Uppsala är en stad som passar för konceptet.

– Då Uppsala är Sveriges fjärde största stad ser vi stora möjligheter här och hoppas såklart på att skapa oss en stadig marknad här. Vi vet att vår målgrupp finns här. Att vi väljer att etablera oss just i S:t Per-gallerian är på grund av det bra läge vi hittat här med många passerande människor samt att denna galleria tilltalar oss mycket med sina hyresgäster m.m. Vi ser fram emot att äntligen inta Uppsala igen och tror på fler etableringar i staden, säger Mikaela Murray.