Kulturnattsbanderollen på gågatanKulturnattsloggan på storbild över Stora torgetWaldorfskolan och -gymnastiet bjöd på eldshow i BotaniskaSveriges Radios Fest-i-val på Stora torgetJazz vid Biz & ArtMusik på FyristorgUppsala dansakademi utanför centralstationenBokbord på gågatanAmerikansk dans på CelsiustorgetMeditation vid centralstationenMänsklig pyramid på Stora torget

Klicka på bilderna för att bläddra bland dem i större format.

Under lördagen utspelade sig en mängd evenemang runt om i Uppsala city och även vissa utanför. Årets upplaga av Kulturnatten hade bland annat poesi, politik, musik, dans, bokbord och föreläsningar på programmet. Dessutom lite mer udda inslag som “Happening på Skrotcentralen”.

Under dagen var det relativt lugnt. En del framträdanden hade dragit igång, på andra platser byggdes fortfarande scener och evenemangsplatser upp.

I enighet med sitt namn bjöd Kulturnatten på mest upplevelser och mest människor ute på gatorna mot kvällen och natten. Bland annat musik och poesi kunde höras på scenerna vid centrums torg. På Stora torget stod till stor del politiken i centrum med Sveriges Radios Fest-i-val och de olika partiernas valstugor som hölls öppna. Även de försökte ta till vara på kvällens möjligheter, till exempel så hade ett partis ungdomsförbund DJ:s som blandade klubblåtar med dess egen politiska musik.

LÄS MER: Kulturnatten 2010: Hallå där Sofie Blomgren