Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/99/144699/citybloggen.se/public_html/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 431 Planerad glassbar i Uppsala lagd på is - Citybloggen

I mars 2009 sökte livsmedelskoncernen Unilever franchisetagare till en Ben & Jerry’s-glassbar i Uppsala. Johan Eriksson på Unilever sa då att:

– Vi hoppas öppna så snart vi hittar rätt person som vill äga och driva glassbaren.

Nu kan Citybloggen berätta att glassbaren är lagd på is. Ben & Jerry’s och fastighetsägaren var missnöjda med bland annat lokalerna och dess hyra. Dessutom satte finanskrisen käppar i hjulet för den planerade etableringen.

– Allt måste falla på plats om man ska göra en glassbarsinvestering i Sverige. Det gjorde det inte den här gången, säger nu Stefan Hedström, ansvarig för försäljnings- och marknadsföringsfrågor på Ben & Jerry’s, till Citybloggen.

I övrigt vill Stefan Hedström inte kommentera orsakerna till den avbrutna etableringen.