Heminrednings- och klädmärket Lexington öppnar en cirka 130 kvadratmeter stor butik i Atrium Ljungbergs modevaruhus i Rådhuset i Uppsala. Butiken kommer att finnas i den gamla rådhussalen, och drivas av Lexington själva.

– Uppsala har ett stort upptagningsområde och en ung köpstark publik, vi har varit svagt representerade i stan samtidigt som Rådhuset är ett spännande projekt och kommer troligen att skapa intresse och nya köpbeteenden i stan, säger Pehr Westman, retail manager på Lexington.

Butiken, som öppnar i andra etappen i mars 2012, kommer att ha både kläder och heminredning.

– Vi har en trogen målgrupp på Home som även finns i området i och kring Uppsala samtidigt som vi ser en ökning av nya kunder, yngre som äldre både inom Home och Clothing.

Lexington, som är den andra hyresgästen att bli klar för Rådhuset efter Filippa K, har tidigare funnits i vissa Uppsalabutikers sortiment, men öppnar alltså i vår sin första egna butik i staden.

– Vårt mål är att stärka vårt varumärke och försäljning i Uppsala, erbjuda en tydlig Lexingtonupplevelse för de personer som söker våra produkter, säger Pehr Westerman.