Bilder: Uppsalas 23:e kulturnatt

Kung fu, hypnos, parkour och biljard var fyra av drygt 650 programpunkter på den 23:e upplagan av Kulturnatten i Uppsala. Förutom ett rekordstort antal evenemang var även vädret på kulturkonsumenternas och gatuvandrarnas sida, vilket lockade mycket folk in till centrum.

Scenen på Dragarbrunnstorg bjöd till stor del på dans, för att till kvällen byta tema och fokusera på rockmusik. Rockkvällen inleddes med Uppsalabandet Amy’s Ashes, som i våras spelade på Umeås Kulturnatta. Umeåspelningen skedde som en del av ett utbyte mellan de två städernas kulturnätter, och på Uppsalas natt medverkade fem aktörer från Umeå med bland annat afrikansk musik och eldshow.

På Fyristorg fanns DJ-verkstad, gatumagiker, många musiker och en del annat, medan Gamla torget gav plats för politiska och vetenskapliga samtal. Dans och serbiska traditioner fanns på Celsiustorgets program, som avslutades en av Sveriges Radio direktsänd talkshow. Stora torget var platsen för evenemang som thaiboxning, möbelbyggande, geologi och konst.

Förutom de evenemang som skedde på torg och andra platser i centrum arrangerade Skrotcentralen i Boländerna en kulturdag med folkmusik, kranbalett, mosaik och annat, och Bror Hjorts hus i Kåbo hade öppet med konstvisningar.