Som Citybloggen tidigare berättat kommer den tyskägda apotekskedjan Doc Morris att öppna ett 130 kvadratmeter stort apotek i Uppsalas nya centralstation. Detta har nu även bekräftats från Doc Morris själva. Öppningsdatum är inte klart, men troligtvis blir det i april.

Vilket sortiment kommer att finnas, Märit Wikström, kommunikationschef på Doc Morris?

– Doc Morris är ett fullserviceapotek med försäljning av receptbelagda och icke receptbelagda läkemedel. Och självklart ett stort och delvis nytt sortiment inom hudvård, speciellt spännande märken för ansikte.

Vilka öppettider kommer ni att ha?

– Vi har inte spikat det ännu, men vi kommer att ha generösa öppettider.

Hur ser du på läget?

– Det är ett fantastiskt läge, det går inte att vara mera ”mitt i” än i nya centralstationen. Jag tror kunderna kommer att uppskatta hela det nya butiksutbudet i centralstationen.

Hur ska ni konkurrera med Apoteket AB och övriga apoteksaktörer?

– Med våra medarbetares kunskap, både när det gäller det farmacevtiska och när det gäller servicekänsla. Vi har ju även en fördel i att starta i helt nya fräscha lokaler med människor som sökt sig till oss, det finns en enorm vilja och energi att bygga upp en ny apotekskultur som utgår från kundernas behov.

Vad har Uppsala för potential?

– Stor! I Uppsala finns det rika studentlivet med mängder av möten och människor. Vi kommer att utvecklas med våra kunder och lära av dem.

Är det aktuellt med ytterligare apotek i Uppsala?

Vi är alltid intresserade av bra lägen och Uppsala är en stor stad, det kan finnas utrymme för fler Doc Morris-apotek i Uppsala.

LÄS MER Nio butiker öppnar i Uppsalas nya centralstation