Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/99/144699/citybloggen.se/public_html/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 431 Valborg 2012: Hallå curator curatorum Erik Erlandsson - Citybloggen

Studentnationerna är viktiga i Uppsalas valborgsfirande. Förutom de enskilda verksamheterna samarbetar de också inom Kuratorskonventet, som bland annat delar ut vattenflaskor på valborg i projektet Varannan vatten. Erik Erlandsson är curator curatorum, alltså Kuratorskonventets ordförande.

Vad kommer du att göra på valborg i år?

– Jag kommer att gå på Sillunch på en nation, titta på Forsränningen och sedan är alltid curator curatorum med på Carolina Redivivas balkong under mösspåtagningen, vid Allmänna sångens bal och håller tal vid Gunillaklockan under kvällen. Så det är mina planer. Ett traditionellt valborgsfirande.

Ni fortsätter ert Varannan vatten-projekt, varför?

– Vi är väldigt stolta över Varannan vatten som en del av nationernas sociala ansvar. Vi vill hjälpa till med arbetet för att få ett lugnare, tryggare och framförallt trevligare valborgsfirande för att studenterna på bästa sätt ska kunna välkomna vårens värme tillbaka till Uppsala

Har Kuratorskonventet någon nyhet i årets valborgsplanering?

– Från Kuratorskonventets sida är det precis som föregående år, deltagande under mösspåtagningen och vid Gunillaklockan. En ändring som vi däremot gjort är att vi utökat varannan vattenkampanjen med 10 000 flaskor vilket betyder att vi i år delar ut 40 000 flaskor vatten till törstiga studenter. Det är även några nationer som har lite nyheter inför i år.

Vad är det bästa med valborg?

– Att det är en folkfest, Uppsala har något att erbjuda alla som vill fira och välkomna våren. Hur mycket eller lite man än vill hitta på så har Uppsala något att erbjuda.

Vad kommer du inte att missa av årets firande?

– Jag kommer inte missa något av det som hör ett traditionsenligt valborgsfirande till. Sillunch, forsränning, mösspåtagning, Allmänna sångens bal och välkomnandet av våren vid Gunillaklockan.

Vilka mål har ni på Kuratorskonventet för valborgsfirandet i Uppsala?

– Vi har som mål att det ska bli ett trevligt och välbesökt valborgsfirande och självklart att det dricks varannan vatten, säger Erik Erlandsson.