Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/99/144699/citybloggen.se/public_html/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 431 Valborg 2012: Hallå Kattekalasets Johannes Wohlert - Citybloggen

En nyhet i årets valborgsprogram är Kattekalaset, en alkoholfri fest arrangerad av Uppsala Basket.

Vad kommer att hända under Kattekalaset, Johannes Wohlert, kanslichef på Uppsala Basket?

– Vi kommer att arrangera ett stort festivalområde på grusplanen utanför Katedralskolan. Vi kallar det Kattekalaset och det kommer att vara en massa små aktiviteter men dragplåstret är en turnering i 3×3-basket. Det lanseras som en ny sport av det internationella basketförbundet och man siktar på en provplats vid OS i Rio de Janeiro 2016. Sverigepremiären kommer att ske i Uppsala!

Varför just på Katedralskolan?

– Katedralskolan ligger mittemellan studentnationerna och Ekonomikum och är en av de platser där det kommer att finnas mest folk i Uppsala. Katedralskolan har även en fin baskettradition.

Varför arrangerar ni evenemang på valborg, händer det inte nog mycket denna dag?

– Vi arrangerar evenemang på valborg eftersom vi tycker det finns alldeles för få alternativ till alkohol denna dag. Vi vill göra det lätt för ungdomar att välja någonting annat och vi måste vara mitt i smeten för att nå folk.

Vad vill du inte missa av årets valborgsfirande förutom era egna evenemang?

– Forsränningen är den självklara höjdaren förutom våra evenemang.

Kommer ni att fortsätta även kommande år?

– Vi vill gärna göra detta till en tradition, vi ser verkligen fram emot det och hoppas att många uppskattar det så vi kan fortsätta många år framöver.

Vilka mål har ni för evenemangen?

– Vi vill skapa en festivalstämning och en mötesplats där det råder härlig stämning med idrottsinslag. Vi vill att det ska vara mycket roligare att vara i vårt festivalområde än att ligga i stadsparken och trycka en folköl, helt enkelt, säger Johannes Wohlert.