Gottsunda Centrum inviger ny del – hallå Emma Karlsson

Gottsunda Centrum bygger ut och inviger den 24 september den första etappen. Skokedjan Deichmann och Lindex är två av de butiker som då öppnar.

Varför byggs Gottsunda Centrum ut, Emma Karlsson, projektledare på förvaltaren NCM Development?

– Gottsunda Centrum har kunnat erbjuda kunderna ett stort utbud av t ex livsmedel och service, medan det inte varit så mycket att välja på för den som velat köpa till exempel kläder eller skor. Därför byggs centrum ut, för att få plats med fler butiker, caféer och restauranger och kunna erbjuda besökarna ett större utbud. Dessutom har centrumet många år på nacken (det byggdes på 70-talet) och var i behov av en uppfräschning.

Varför öppnar just dessa butiker i köpcentrumet?

– Det hänger ihop med ovanstående, det vill säga en vilja att bredda utbudet i Gottsunda Centrum, som för övrigt är mer än ett köpcentrum. Här kan du hitta både bibliotek, teater och bad. Dessutom kommer ett kulturhus och en ny marknadsplats som heter Gottsunda Marknad att etableras. Att butikerna i sin tur väljer att öppna just här beror på att de ser den outnyttjade marknad som finns i södra Uppsala.

Vad kommer att hända under invigningsdagarna?

– Det vi anordnar nu är en delinvigning för att fira att vi kommit en bra bit på väg med förnyelsen av Gottsunda Centrum. Lördagen den 24 september bjuder vi besökarna på dryck och tilltugg, vi har jippo för barn och startar en tävling, som kommer att pågå ända till den stora invigningen i slutet av 2012.

Hur ska ni locka shoppare till Gottsunda?

– Gottsunda Centrum kommer att erbjuda ett brett utbud inom handel och service, toppat med verksamheter som inte traditionellt finns i köpcentrum, som till exempel kulturhus, Gottsunda Marknad och bad. Här kommer även att finnas ett inomhustorg, en mötesplats, där man som besökare kan sitta ner en stund och bara vara eller kanske spela schack med några vänner. Det blir också lättare att ta sig hit, eftersom infrastrukturen förbättras.

Avståndet till Gottsunda är ju längre än till Gränby och Boländerna, varför ska kunder välja att åka till er?

– Det beror på vem du menar. Gottsunda Centrum kommer att vara det närmaste centrumet för de som bor i närområdet. Sen tror vi att de som bor lite längre bort från Gottsunda Centrum kan tycka att det är spännande att ibland åka till Gottsunda Centrum – vem vet, de kanske hittar något spännande som inte finns på Gränby eller Boländerna?!

Hur stort var centrumet innan utbyggnaden, och hur stort när det är helt klart?

– När vi började förnyelsen var centrumet 17 000 kvadratmeter. När vi är klara blir det 26 500 kvadratmeter.

Vilka mål har ni för utbyggnaden?

– Ett mätbart mål är att öka antalet besökare till 4,5 miljoner per år. Innan förnyelsen startade besöktes centrumet av cirka 3,2 miljoner besökare per år. Men vi har även mål som till exempel ökad trivsel.

Är någon hyresgäst klar för nästa etapp?

– Ja, men det får jag tyvärr inte gå ut med än, säger Emma Karlsson.