Skokedjan Deichmann öppnar i ombyggt Gottsunda Centrum

Lördagen den 24 september inviger Gottsunda Centrum den första delen av sin ombyggnad. Bland de nya butikerna finns två kedjor, klädkedjan Lindex och skokedjan Deichmann, som tidigare inte funnits i Uppsala.

– Uppsala är en väldigt intressant marknad för Deichmann då det är Sveriges fjärde största stad och en traditionell, känd universitetsstad. Jag är väldigt glad att vi äntligen kan öppna en butik i Uppsala, som hittills har varit en vit fläck på vår karta, säger Sonja Schröder-Galla på Deichmanns företagskommunikation.

Att den cirka 500 kvadratmeter stora butiken öppnar i Gottsunda, med sitt längre avstånd till centrum jämfört med till exempel Gränby eller Boländerna, tror inte Sonja Schröder-Galla är ett hinder.

– Gottsunda Centrums utveckling är mycket intressant. Köpcentrumet har en god butiksmix och bra infrastruktur som stämmer väl överens med våra behov. Gottsunda Centrum kommer också inte bara att vara ett kommersiellt köpcentrum med ett stort butiksutbud, utan också en behaglig plats där människor vill spendera sin tid. Det är därför den perfekta platsen för en Deichmann-butik, förklarar Schröder-Galla.

I butikens sortiment kommer både egna och etablerade märken att finnas, redan förpackade i sina skolådor.

– Deichmann är Europas största skoåterförsäljare, och vi expanderar konstant på den svenska marknaden. Vi planerar fler etableringar år 2012, huvudsakligen mellan Stockholm och Malmö. I Uppsala planerar vi inte något ytterligare butik förutom den i Gottsunda, säger Sylvia Schröder-Galla.