I Gränby centrums senaste utbyggnadsetapp som Citybloggen tidigare berättat om kommer det att öppna ett nytt servicecenter. Gym, skönhetssalong, läkarmottagning och tandläkare kommer att finnas på den utbyggda östra sidans översta våning.Gränby centrum

– Det känns rätt naturligt att öka serviceutbudet i takt med att Gränby centrum växer. Dels utvecklas ju Gränby centrum som länets ledande regionala handelsplats men det är ju faktiskt också ett stadsdelscentrum för väldigt många närboende. Så mycket som 55 000 personer bor i närområdet och som betraktar Gränby Centrum som ”sitt” stadsdelscentrum. I samband med den förra etapputbyggnaden som invigdes för snart två år sedan iordningställdes också ett resecentrum i miniatyr. Det är alltså väldigt många fler som på sikt mycket enkelt kan ta sig till Gränby centrum och det är därför naturligt att kunna erbjuda det serviceutbud som efterfrågas i vardagen, säger Björn Johnson på ägaren Atrium Ljungberg.

Det lokala gymmet Kraftkällan, som finns i Boländerna, kommer att öppna nytt i Gränbys servicecenter. Björn Johnson tror att det kommer att användas av både kringboende och anställda i köpcentrumets butiker. Det lokala företaget Totalhälsan flyttar också sin läkarmottagning till Gränby centrum från den nuvarande lokaliseringen på S:t Olofsgatan. De är inriktade på företagshälsovård, men har även hälsokontroller, vaccinationer och liknande för privatpersoner.

– Vi hoppas att våra kunder som redan känner till oss fortsätter att besöka oss. Självklart hoppas vi också att de som besöker Gränby centrum och de som bor i närområdet ser oss som en tillgång till det redan stora utbudet som finns på Gränby, säger Wiwie Dunhall, Totalhälsans vd.

Förutom servicecentret kommer 15 nya butiker och restauranger att öppna i Gränby centrum. Vilka är inte klart än, men en ny hyresgäst kan Björn Johnson avslöja.

– Vi har inte klart med alla restauranger än. Jag kan dock nämna att Konditori Fågelsången öppnar restaurang i november på den yta Skuttungebagaren tidigare drev café. Fågelsången har också redan nu en liten coffeeshop på övre plan mellan Stadium och H&M. De kommer också att öppna två nya caféer på övre plan i tillbyggnaden.

Nästa etapp av Gränby centrums utbyggnad blir mot den nya arenan och där kan byggandet komma igång nästa höst eller våren 2012.