Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/99/144699/citybloggen.se/public_html/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 431 "City står sig bra i konkurrensen" - Citybloggen

Som Citybloggen tidigare berättat så bygger Gränby centrum ut i fyra plan och har planer på att på sikt nå upp till en handelsyta som är ungefär lika stor som hela citys. Dessutom byggs det ny handel i stadsdelar som Boländerna, Stenhagen, Gottsunda och Librobäck. Man kan fråga sig hur city ska klara konkurrensen.

– City står sig bra i konkurrensen till övriga handelsområden. Fördelarna i city är att miljön är unik, det är en stor mötesplats där du kan göra många olika ärenden och även sitta och häng på en centralplats. Njuta av stadskärnans byggnader, brett shoppingutbud, kulturinslag och annat som bara finna i city, säger Lisa Thörn på Uppsala city.

Liksom i övriga handelsområden byggs det ny handel också i city.

– Det byggs om och tillkommer ytterligare handelsyta även i city vilket innebär ett utökat och uppdaterat utbud.

Kan det bli aktuellt med utökade öppettider?

– Vi har utökat tiderna under de senaste åren och vi finner det inte aktuellt att utöka dem ytterligare just nu.

Gränby centrums utbyggnad och planer för framtiden oroar inte Lisa Thörn.

– Det blir en stark handelsplats och det kommer att bidra till att Uppsala får ett utökat handelsindex vilket är allas vårt mål då det är ett av de mål vi tillsammans har här. Det innebär att det blir följdeffekter på andra områden då vi blir en intressantare shoppingdestination totalt sett. Kunderna kommer att åka både till de externa områdena och även in till Uppsala city.

- City står sig bra i konkurrensen till övriga handelsområden