I Rom på Stadsbiblioteket

Bilder: Ett dygn – 640 kulturevenemang i Uppsala

Under en lördag, från tidig morgon till dygnets slut, arrangerades cirka 640 kulturrelaterade evenemang på Uppsalas gator och torg, i lokaler och i parker. Aktiviteter som dans och matematik, hemslöjd och sexchakra samsades i programmet, som även inkluderade gäster från Umeå och ångermanländska Anundsjö.

Kulturnatten hade ett utbud för en bred målgrupp. För de minsta erbjöds sång med Mamma Mu på stadsbiblioteket, för deras föräldrar och andra bokbord utanför. För den samhällsintresserade fanns flera politiska partier och intresseorganisationer på plats, till exempel på Stora torget och Gamla torget. Dessutom deltog traditionsenligt Skrotcentralen med bland annat musikunderhållning och Waldorfgymnasiet med sin eldshow.

Nästa år är det dags igen.