Skulpturskapande framför ingången till StadsparkenEtt kvinnligt ansikte i isformSkridskor på SvandammenAKO med Domkyrkans barnkörSkulptur i Stadsparkens börjanKommunstyrelsens ordförande Gunnar Hedberg invigningstalarSkulptörer fanns även på stan, här på ForumtorgetIsblocket från Torne älv blir skulpturBörjan på en isparkEn lodrät skulptur i parkenVid Gula villanIskonst

Vid lunchtid på lördagen invigdes Uppsalas första isfestival, huvudsakligen lokaliserad till Stadsträdgården och närliggande platser. 2010 års isskulpturer har utvidgats till en hel festival, som förutom skulpturerna också innefattar bland annat skridskor på Svandammen, en gratis bandymatch på Studenternas och Vikingarännet.

Uppsalasångerskan AKO ledde invigningen och sjöng tillsammans med Domkyrkans barnkör. Dessutom talade kommunstyrelsens ordförande Gunnar Hedberg, stadsträdgårdsmästare Lars Johansson och kommunens kulturdirektör Stig Bernhardsson.

Det fina vädret lockade många människor till invigningen och både skulpturerna och möjligheten till skridskor lockade många. Besökarna bjöds också på en kopp kaffe i kylan, med en bulle till.