Uppsala Danscenter, som nu har lokaler i Tuna backar och på Väderkvarnsgatan, flyttar till nya lokaler i S:t Per-gallerians källare. I januari öppnar de med bland annat tre danssalar, omklädningsrum och ett kafé.

– Det är svårt att hitta lokaler som är anpassade för dans, ofta finns det grannar S:t Pers källare under ombyggnad till danslokalsom inte älskar musik lika mycket som vi gör. Vi har haft tur som hittade vår första lokal i Missionskyrkan och sedan Tuna backar och på Väderkvarnsgatan. Nu kände vi att det var dags att satsa lagom till vårt 5-årsjubileum, och vårt nya läge är perfekt för föräldrar som vill passa på att shoppa och lunch medan deras barn dansar. Det är helt enkelt mycket smidigt att ta sig till lokalen oavsett var man bor, säger Alexander Karlsson på Uppsala Danscenter.

Det har redan kommit in förfrågningar från personal i gallerians butiker som vill träna på lunchen, och Uppsala Danscenter kommer förutom att ha egen verksamhet även att låta andra dansföreningar använda lokalerna för danskvällar och liknande.

Lokalen i S:t Per kommer att innebära högre hyreskostnad, men detta tror Alexander Karlsson inte påverkar kurspriserna ”något särskilt”.

– Vi ser många långpendlare som väljer att dansa hos oss då priserna är hälften eller tre gånger så låga som i Stockholm. Dansen har också fått ett stort uppsving och vi räknar med att fördubbla antalet elever inom några år.

(Foto: Uppsala Danscenter)