Ica Magneten i Gottsunda centrum byggs nu ut samtidigt som gallerian byggs om och blir större. När ombyggnaden är klar blir Ica-butiken Uppsalas andra Kvantum. Det blir en större butik med mer fokus på färskvaror.

– Vi bygger ut dels för att vi har behov av mer yta samt även för att det händer mycket i området just nu som gör att vi tror att det finns utrymme för en Kvantum-butik i Gottsunda. När Gottsunda Centrum är färdigt har vi ett modernt och fräscht centrum med ett 40-tal butiker (mot dagens 20). Ombyggnationen av centrat kommer även göra att hela området får en uppryckning och förhoppningen är att vi kommer att behålla dagens kunder samtidigt som vi lyckas locka hit nya kunder, säger Jonas Blomgren, som är handlare för Ica Magneten.

Från att idag ha 2 700 kvadratmeter blir det 3 550, alltså en ökning med nästan en tredjedel av ytan, och då passar de på att byta profil.

– Vi tillhör idag profilen Supermarket inom ICA . När vi bygger ut ytterligare 850 kvadratmeter blir vi för stora för att tillhöra den profilen och då är Kvantum nästa steg. Kvantum profilen passar också för vår fortsatta satsning på färskvaror.

Med den nya Coop Forum i Stenhagen, City Gross första Uppsalabutik som öppnade tidigare i år och planerna på en ny Ica Maxi i Boländerna så ökar konkurrensen om matkunderna.

– Vi har klarat oss väldigt bra i konkurrensen. Samtidigt gäller det också att förnya sig så man fortsätter klara sig bra. Det är svårt att säga när marknaden är mättad, Uppsala expanderar men det är klart att det blir tuffare för alla när konkurrensen ökar. Förhoppningen är att vi dels ska få fler av kunderna i vårat närområde att stanna kvar här samtidigt som vi även hoppas på att locka kunder från andra områden, säger Jonas Blomgren.