Calle Kristiansson på scenÅrets tomte Göran Blomberg vid julklappshögenKön var lång till julklapparna på Stora torgetIdolerna Eddie och RabihAutografsignering efter konsertenStorpublik samlades för att se Idol-deltagarna

 

Det var en lång kö som gick från Stora torgets scen och fortsatte på Gågatan. Vid tolvtiden delades först ett diplom ut till vinnaren av Uppsalatidningens skyltfönstertävling som blev Interflora Trend på Vaksalagatan. Sedan presenterades årets tomte Göran Blomberg som fick i uppdrag att överlämna julklappar skänkta av citys butiker. Dessa kunde sedan köpas för ett lägre pris än minsta värde och pengarna går oavkortat till Akademiska Sjukhusets Barnfond.

Runt två timmar senare kom Idol-deltagarna Eddie och Rabih upp på scenen och följdes av Calle, som kom tvåa i tv-programmets final. Då hade publiken växt och tog nu upp större delen av torget så att det av polisen klassades som en trafikfara. Sångframträdandet fick avbrytas tills dess att publiken lämnat gatan.

Många mobilkameror åkte upp under framträdandet och främre delen av publiken jublade ofta och mycket.

Efter sången var det skivsignering på scenen av Idols samlingsskiva och Calle Kristianssons debutskiva som såldes trots att den officiellt inte släppts ännu.