Rådhuset1 Rådhuset4 Rådhuset5 Rådhuset3

 

Ovan till vänster syns Rådhuset från Stora torget, under ett exempel på hur lokalerna kan se ut i de äldre delarna av huset. Till höger syns utbyggnaden utifrån och inifrån. (Klicka på någon av bilderna för att kunna bläddra bland dem i större format.)  Bild: Atrium Ljungberg, BAU och AIX.

Det klassiska Rådhuset vid Stora torget, mitt i Uppsala, ska byggas om för att bli ett nytt modevaruhus.

– Rådhuset kommer att omvandlas till ett modernt modevaruhus i de två nedre våningsplanen, kompletterat med en restaurang mot Stora Torget, säger Björn Johnson, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg, som äger fastigheten.

Huset kommer att byggas ut mot Påvel Snickares gränd och där ha en separat entré mot ett nyskapat torg. TIllbyggnaden kommer att ha två våningsplan och ha en fasad helt i glas så att den nuvarande fasaden ska synas genom.

Än så länge kan fastighetsägaren inte gå ut med några klara hyresgäster, men inriktningen är klar.

-Vi räknar med att samla ett antal starka varumärken inom konfektion, med inslag av skor, accessoarer, heminredning och kanske ytterligare någon krydda. Det kommer att bli huvudsakligen välkända varumärken inom medelpris och något uppåt.

Målgruppen kommer att vara lite äldre än Forumgallerians, som också ägs av Atrium Ljungberg.

Den sammanlagda butiksytan blir ungefär 2.000 kvadratmeter och omsättningen beräknas ligga kring 100 miljoner inom tre år efter öppnande.