Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/99/144699/citybloggen.se/public_html/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 431 Sista bandyfinalen innan flytt - hallå Charlotte Skott - Citybloggen

För tjugoandra gången spelar SM-finalerna i bandy på Studenternas i Uppsala, men denna gång är den sista för nu. Nästa år flyttar evenemanget till Stockholm.

Vad har ni gjort för att avsluta denna tid av bandyfinaler i Uppsala på topp? Vilka nyheter finns med, Charlotte Skott, bandygeneral på Destination Uppsala?Charlotte Skott

– I år har vi självklart som mål att leverera en lika bra final kvalitets- och upplevelsemässigt som de tidigare 21 åren.

Finns det något lag du vill se i finalen, av publikskäl eller annat?

– Bandyfinalen har vi försökt bygga kring konceptet, kom till Uppsala och få en upplevelse oavsett vilka lag som spelar final. För oss och många av besökarna är sporten en del och upplevelsen runt omkring en lika viktig del. Bandyfinalen har för många blivit en så stark tradition att man vill och känner att man måste vara där, oavsett lag som spelar.

Hur känns det att denna tradition lämnar Uppsala?

– Att vi utvecklad varumärket Bandyfinalen under dessa 22 år till något så starkt som visade sig under förhandlingsfasen med Svenska Bandyförbundet, då fler nationella aktörer ville vara med inför framtiden och få arrangera, är vi mycket stolta och glada över. Genom finalerna har vi lärt oss mycket och skapat en kompetens och kunskapsbank som vi har stor användning av i Uppsalas evenemangsutveckling.

Har ni några förhoppningar om att få tillbaka finalerna?

– Just nu tar vi en paus i arbetet med bandyfinalerna då vi vet att en annan aktör har avtal för ett par år framåt, och sedan får vi se vad Svenska Bandyförbundet har för planer framöver.

Vad kommer att ersätta dem?

– I Uppsala har antalet upplevelser och evenemang ökat stort de senaste fem åren, vi har en stor bred av både idrotts- kultur och vetenskapliga evenemang och har fler än någonsin just nu. Till exempel har vi en VM-final i isracing och en SM-final i amerikansk fotboll under året också.

Hur många åskådare räknar ni med?

– Självklart hoppas vi på en fullsatt arena i år och vi har kapacitet för uppåt 27 000 personer.

Vilka mål har ni för evenemanget?

– Att det blir en härlig folkfest och fin upplevelse som vanligt, säger Charlotte Skott.

SM-finalerna i bandy spelas fredag till söndag 23-25 mars.