På fredag, den 10 juni, arrangeras det årliga skolavslutningsevenemanget Fett me’ kärlek på Fyrishov i Uppsala, i år för första gången inomhus. Dragplåster är artisterna Petter och Danny Saucedo.

CIMG1646

Varför bjöd ni in just Petter och Danny till årets upplaga, Christer Johansson, festivalchef?

– Bland flera bra artister som fanns med i de tidiga diskussionerna blev det dessa två som samlade flest röster i bokningsgruppen. Vi tror att de kan locka olika besökare till evenemanget.

Någon annan artist man inte bör missa?

– Det finns flera bra artister som Tantrum to blind, SKA:nsen, Frantic sunday och Svensktoppen nästa-vinnaren Filp Åhlman. Det beror kanske mest på vilken musik du gillar.

För första gången sker evenemanget inomhus, varför?

– Mest för att Postkodkampen lagt beslag på utebadet men också för att testa hur det fungerar inomhus. Anläggningen har potential och vi tror på ett bra, garanterat regnfritt, evenemang. (Av de tidigare sju åren på Fyrishov har vi haft regn på fem.)

Har något annat ändrats jämfört med tidigare år?

– En nyhet som kommit på grund av att vi flyttat in är att vi kommer att erbjuda garderob. I övrigt är det samma koncept som tidigare. Mycket musik från två scener, aktiviteter i korridorer och på torget samt stort disco i B-hallen.

Hur många besökare räknar ni med?

– Vi hoppas på dryga 2 000.

Varför arrangeras Fett me’ kärlek?

– Vi ser tre anledningar att arrangera Fett me’ kärlek; att erbjuda unga artister en arena med stor publik, att låta Uppsalas unga få se kända artister i en drogfri miljö och slutligen ge alla skollediga ungdomar en positiv start på sommarlovet.

Vilka mål har ni med årets evenemang?

– Att det blir ett tryggt och trevlig evenemang för såväl artister som besökare, säger Christer Johansson