Med siktet inställt mot målIbland kan det vara svårt att hålla sig ovanför vattenytan...Den första flotten som kommer förbi domarnas utsiktsplats på VästgötaspångenEn grävmaskin i vattenEn flotte kämpar i Fyrisåns strömmarNationernas Varannan vatten-kampanj har också fått en egen flotteTran-sporter och Trans-porter i en och samma båt"Det ny Svettis", Campus 1477 i kvarteret Blåsenhus, har en egen flotte i årets ränningEtt gäng flottar flyter mot IslandsfalletOrkestermusik ljöd under forsränningenFolkvimmel och heliumballonger på stanStudetmössorna höjs på Carolinas balkongFolkvimlet längs backenEtt fåtal mössor höjdes på CarolinabackenMajbrasa i ÅrstaparkenFyrverkerier i anslutning till majbrasan

Klicka på någon av bilderna för att bläddra bland dem i större format.

Solen visade sig över Uppsala på valborg. Inför en publik som verkade något mindre än förra året åkte 99 flottar ner för Fyrisån i forsränningen. Bland dessa fanns allt ifrån gymnaster till tranor och vattenflaskor.

Mösspåtagningen i Carolinabacken lockade folk, men ytterst få höjde sina studentmössor i luften efter att universitetsprofiler gjort detsamma från Carolina Redivivas balkong. Någon få sprang traditionellt ner för backen.

Centrum vimlade av folk med en naturlig koncentration runt Fyrisån. Det blev trångt på vissa platser och långa köer på snabbmatsställen och liknande.

För många avslutades dagen med att besöka en majbrasa. Majbrasan i Årsta bjöd liksom flera andra på körmusik, tal och fyrverkerier förutom själva brasan.

Klipp från forsränning och fyrverkeri: