Axis of Awesome

Axis of Awesome: ”Som att sköljas av en magisk regnbåge”

Axis of Awesome

Foto: Michael Schwartz

Humorturnén Raw har varit på besök i Uppsala. Med var den australiensiska gruppen Axis of Awesome, som slagit igenom med parodilåten ”4 Chords” och bland annat medverkat i Skavlan. Citybloggen har pratat med gitarristen och sångaren Lee Naimo.

Era klipp på Youtube har miljontals visningar, hur kändes genombrottet med ”4 Chords”?

— Det kändes riktigt, riktigt bra, som att en spädgris ridandes på en enhörning sköljer dig med en magisk regnbåge från sitt enhörningshorn, samtidigt som en jättesköldpadda kliar dig på ryggen. Typ så.

Hur enkelt eller svårt är det egentligen att skriva en bra poplåt?

— Det kommer med vissa svårigheter, men beror på hur komplicerad låten är. Många tar bara ett existerande ackordmönster som är väldigt vanligt och skapar en mycket enkel melodi. Därav vår låt ”4 Chords”. Men vissa poplåtar är mer komplicerade och faktiskt ganska svåra att skriva. Inte Justin Biebers dock. De är enkla.

Hur kommer det sig att ni började kombinera musik och humor?

— Vi ville kombinera de två bästa saker vi kunde komma på. Först tänkte vi kombinera bacon och glass, men när vi sedan förstod att andra redan gjort det valde vi musik och komik, säger Lee Naimo.