Populärt valborgsfirande i soldränkt Uppsala

Trots tidiga prognoser som pekade på mulet väder och regn fick valborgsfirarna i Uppsala väder som påminde om den sommar som enligt traditionen denna dag inleddes; värme och solsken.

Många människor fanns på plats redan vid forsränningen klockan tio för att ett drygt hundratal flottar åka ner längs Fyrisån, inklusive två vattenfall. Vattenkrig mellan flottarna och publikfrierier belönades med jubel från åskådarna, och domarna på Västgötaspången applåderade även dem när arrangörskåren UTN:s flotte flöt förbi.

Den främsta magneten för festsugna studenter och andra var som vanligt Ekonomikumparken. Dit kom också bland andra dj:s med till exempel Aviciis låt Levels på repertoaren, renhållare utdelandes stora mängder gula sopsäckar och chokladutdelare.

I närheten av Ekonomikum, på Katedralskolans grusplan, arrangerade Uppsala Basket ett alkoholfritt firande med basketspel, musik och annat. Dessutom återkom klassiker som sillunch, mösspåtagning och vårbal.