Sushirestaurangen Sushi of Sweden öppnar nu i externhandelsområdet Boländerna, Uppsala. Till skillnad från många andra kommer den, som namnet antyder, att ha mer svenska influenser.

– Sushi of Sweden är ett nytt restaurangkoncept som sushi är en del av och som hos oss ser lite annorlunda ut än vad de flesta är vana vid. I våra maki rullar samsas rökt renstek med pepparrots kräm, skagen röra och varmrökt lax med dillmajonnäs. Vi har i Skandinavien ett fantastiskt utbud av råvaror och smaker som vi gärna använder. Bland våra varma rätter hittar man Gyoza (Japans svar på kinesiska dumplings), både ångade och friterade med våra egna doppsåser till, Ramen, goda nudlar i buljong med kyckling och grönsaker och Don buri, japanskt matris med god sås, kyckling och grönsaker, berättar Marina Lundblad, pr- och marknadsföringsansvarig på Sushi of Sweden.

Att Boländerna är ett så pass bilberoende område gör inte att Sushi of Sweden undviker det i etableringen av den 220 kvadratmeter stora restaurangen.

– Vi öppnar i Boländerna eftersom vi vill finnas där människor är för att kunna erbjuda bra mat på ett snabbt och enkelt sätt. Det blir miljövänligare om människor kan samordna sina köp och slipper åka till fler ställen. Vårt miljöarbete har bara börjat, vi har mycket kvar att göra och tar ett steg i taget, förklarar Marina Lundblad.

Restaurangen har egen drive-through, och även bike-through, där man med bil respektive cykel kan åka förbi och hämta ut sin mat. Dessutom finns den i en egen byggnad, byggd för ändamålet. Totalt har etableringen kostat ungefär 7 miljoner kronor, och fler restauranger med Sushi of Sweden-konceptet planeras, om ett tag.

– Vi har mycket hårt arbete kvar och vi hoppas på att nå break even i höst. Innan vi öppnar fler restauranger så måste vi skapa en god lönsamhet och utveckla konceptet, sedan kan vi dra nytta av fler etableringar, säger Marina Lundblad.