Bolandcity, före detta Draget, i Boländerna i Uppsala öppnar i dag, torsdag 27 oktober, den sista etappen i sin ombyggnad. Det blir ett inomhustorg med kafékedjan Espresso House i mitten och modebutikerna H&M, Lindex, Cubus, Lindex, Dressman och Din Sko runt om.

– Vi har sett ett segment i Boländerna som vi anser är dåligt representerat och där har vi nu kompletterat med dessa butiker. Vi vill göra det enkelt för besökarna i Boländerna att även handla de kläder som de behöver. Även om vi inte kommer att ha det stora utbudet, så har det som behövs i vardagen, säger Björn Johansson, fastighetschef på Aspholmen, som äger Bolandcity.

De nya butikerna har en total yta på omkring 6 000 kvadratmeter, och köpcentrumet kommer nu att ha 23 butiker på totalt 30 000 kvadratmeter.

– Vi behåller ungefär samma antal butiker inom hus och hem, men vill stärka upp dagligvaror och kläder. Det ska vara enkelt att sköta all sin vardagshandel hos oss, säger Björn Johansson.

Bolandcity ska inte konkurrera med Gränby Centrum enligt Björn Johansson.

– Vi ser inte Bolandcity som en konkurrent till Gränby, utan stärker en nisch i Boländerna, som i dag är starkt inom sällanköpshandel.