Galleria Draget i Boländerna i Uppsala öppnar med start på torsdag, den 3 mars, sin nya utbyggnad. Profilen blir bredare, och därför byter Draget också namn till Bolandcity.

– Eftersom vi gör så stora förändringar på handelsplatsen, vars hela namn är Draget hus och hem, och innehållet blir till stora delar nytt så blir det gamla namnet för ”smalt”. Vi måste då markera detta genom ett nytt namn och en ny profil, säger Björn Johansson, fastighetschef på ägaren Aspholmen fastigheter.

Bland de nya butikerna finns Babyproffsen, djurbutiken Grizzly och apotekskedjan Doc Morris andra enhet i staden. Senare följer även Systembolaget med sin nya butik vid City gross.

– Vi ser att Uppsala växer och vi upplever att många butiker vill etablera sig i Uppsala. Vi vill då erbjuda dessa fräscha lokaler i Boländerna som är Uppsalas största handelsområde, säger Björn Johansson.

På en yta som är nästan fyra gånger större än vad Draget har haft vill Aspholmen ha en handelsplats för vardagsärenden, och fler butiker är på väg.

– Vi för diskussioner med olika intressenter nu. Vi vill stärka handelsplatsen när det gäller vardagshandel. Vilka koncept som kommer in där måste jag vänta några veckor med att berätta.

Från att ha fokuserat på artiklar för hemmet vill nu Bolandcity vara en mer allmän handelsplats som ska komplettera Uppsalas övriga handelsområden.

– Det har gått bra för Draget hus och hem, men mixen av hyresgäster har inte varit optimal. Vi har haft en blandning av utpräglad sällanköpshandel som kök och vitvaror, blandat med inredning som kräver större besöksströmmar. I det gamla konceptet har vi inte fått tillräckliga besöksströmmar för att växa vidare enligt det. Vi vill tillsammans med övriga handelsområden i Uppsala göra staden attraktiv, och vi ser idag att de olika handelsplatserna kompletterar varandra på ett bra sätt, säger Björn Johansson.