Sydamerikansk dans utövas på Drottninggatans scenWaldorfgymnasiets eldshow i Botaniska trädgårdenEtt band spelar på scenen vid FyristorgMed mycket mat följer ofta mycket skräp...I detta planetarium kan 20 personer i taget se stjärnor, planeter och galaxer sväva ovanför demBland sång och uppträdanden såldes godis, bakelser och nötter

Klicka på någon av bilderna för att kunna bläddra bland dem i större format.

I går lördag var det dags för årets upplaga av Kulturnatten. I år hade 600 programpunkter anmälts inom så vitt skilda genrer som biljard, småkryp och sång.

Scener fanns på Drottninggatan, Dragarbrunnstorg, Celsiustorget med flera. På Drottninggatan stod dans och utländska kulturer i fokus medan Dragarbrunn bjöd på bland annat poesi och musikal. Celsiustorget hade förutom dans även ju-jutsu, direktsänd radiotalkshow med mera.

För att samla besökarnas åsikter fanns även politiker och arrangörer på plats i en buss på Fyristorg.

Mat från Ungern, Thailand och flera andra platser fick tävla med kokosbollar och nötter om de många människor som efter några timmars kulturkonsumtion började känna sig hungriga. Detta resulterade i överfulla papperskorgar, bland annat en vid S:t Eriks torg (se bild).

Årets kulturnatt var den första för den nya kulturnattsgeneralen Sofie Blomgren (läs intervju här) och hon har under ett drygt halvår på posten hunnit planera in årets rekordutbud. Dock verkar folkmassorna på gatorna och torgen ha minskat något i år jämförelse med förra året.

En tendens som har ökat i år är att företag vill vara närvarande på Kulturnatten. Tydligaste exemplet är att Vattenfall byggde upp en stor tältbyggnad med tipspromenad där deras elbilssamarbete med Volvo visades upp.

Kulturnatten är över för i år, men snart börjar kommunens arbete med 2010 års evenemang.