I slutet av april öppnar den 40 kvadratmeter stora glassbaren Softy specialiserad på frozen yogurt i Svava nära centralstationen.
Varför öppnar ni en glassbar i Uppsala, Rod Norén, vd?
— För att det inte finns något liknande här idag och det är vår hemstad.
Varför just i Svava?
— Svava har utvecklats mycket positivt de senaste åren och känns idag fräsch och uppdaterad. Det är även ett mycket stort flöde av människor som passerar dagligen.
Vad kommer ni att erbjuda?
— Soft frozen yoghurt i fyra smaker med många spännande kombinationer i form av toppings, smoothies på färska bär, drycker och kaffe.
Hur fick ni idén om en frozen yogurt-bar?
— Såg det för första gången i USA för många år sedan och har även sett liknande koncept i ett par europeiska länder på sista tiden.
Vilken inspiration har ni haft i utvecklingen av konceptet?
— Vi har tagit inspiration från matlagning generellt vad gäller att komponera ihop olika ingredienser med varandra. Vad gäller inredningen har glädje och värme varit riktmärken.
Har ni planer på fler glassbarer? Var?
— Vi hoppas kunna öppna många fler men i Uppsala blir det eventuellt en till.
Vilka mål har ni för etableringen?
— Att folket ska älska vår yoghurt, säger Rod Norén.