Stationsbyggnaden sedd från västerTrapporna som tar en mellan gatuplan och nedre planSushirestaurangen på gatuplanStressade tågpendlares främsta fokuspunktBokhandeln Pocket Shop följde med till den nya stationenApotekskedjan Doc Morris första UppsalaapotekUpplands Lokaltrafiks nya upplysning Bangårdens centrum där de flesta perrongerna mötsTvå perronger som utgår från mittplattformen och går söderut till StrandbodgatanDen stora glaspunkt som tar resenärerna mellan Centralpassagen och de flesta av perrongernaBreda trappor är det enklaste sättet att komma ner till och upp från Centralpassagen

I morgon, måndag, är det dags för den officiella invigningen av Uppsalas nya centralstation och gång- och cykeltunneln Centralpassagen, men redan i dag öppnades stationen och tunneln för allmänheten.

Den övre våningen inrymmer SJ:s och UL:s resebutiker, ett kafé och en sushirestaurang. Dessutom finns här utgången till spår ett. På nedre plan finns varierande service såsom apotek, bokhandel och skomakare. Centralpassagen har ingång både utomhus och från stationshusets nedervåning.

Den gamla järnvägsövergången har redan börjat rivas. I det före detta stationshuset kommer Svenssons krogar att öppna en ny restaurang.

LÄS MER Hela invigningprogrammet

LÄS MER Hallå där Cajsa Lindgårdh på Jernhusen

LÄS MER Hallå där Göran Löfstrand på Trafikverket

LÄS MER Nio butiker öppnar i Uppsalas nya centralstation – med hela listan